Rijoptimalisatie Schadepreventie

 
Doelstelling:
Rijoptimalisatie heeft tot doel de chauffeur defensiever te  laten rijden dan voorheen. Daarnaast het bewustzijn te vergroten van risicovolle situaties die hij op de weg en bij het laden en lossen tegenkomt. Kermpunt is het verkomen van ongelukken en beperken van kosten.
 
Inhoud van de cursus:
Theorie:
  • rijtechniek (kijken, observeren, concentreren)
  • schadeformulieren
  • spiegelstand
  • voorkomen van incidenten bij laden en lossen
Praktijk:
  • onderwerpen theorie
  • manoeuvreren
  • omgaan met weersomstandigheden
Aantal personen:
Het maximaal aantal deelnemers moet zo afgestemd zijn dat iedere deelnemer minimaal 2,5 uur zelf rijdt gedurende de cursusdag.
 
Verplichting:
Deze cursus is niet verplicht maar zal in belangrijke mate kunnen bijdragen om kosten ten gevolge van schade te beperken. Bovendien leert de chauffeur door het toepassen van een defensievere rijstijl comfortabeler en veiliger te rijden. Ook de brandstofkosten en
het milieu zijn er mee gediend.
 
Nascholing:
Deze cursus telt mee voor de nascholing (code 95). Aantal lesuren: zeven per deelnemer.
 
Totale kosten:
De kosten van de opleiding kunnen afhankelijk van de uitvoering en aantal cursisten verschillen. Daarom verzoeken wij je contact met ons op te nemen.
 
Subsidie:                                  
Branche- organisaties en instanties verstrekken voor deze opleiding vaak subsidie. Leus opleidingen is erkend door diverse branche- organisaties.
Download hier de SOOB subsidiebrochure 2018 
 
Belastingteruggave:
Alle kosten voor beroepsopleidingen zijn aftrekbaar van de belasting. Maak gebruik van deze regeling dat scheelt je veel geld.
 
Plaats van de cursus:
Deze opleiding kan worden uitgevoerd met een voertuig van Leus Opleidingen of het eigen voertuig. De startplaats hangt hiermee samen.
 
Cursusdata:
Leus Opleidingen heeft flexibele cursustijden. In overleg is de meest geschikte tijd in te passen.

 

Contact

Leus Opleidingen BV
Baniersweg 41
7603 NA Almelo
0546 - 861238
info@leus.nl


Wij zijn open van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00Bovag CCV arbeids inspectie cbr esf rijksoverheid spectrum stoof